فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال نهم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید ابراهیم حسینی، سعید خاتمساز، آیدا گودرزی صفحه 1
    مقدمه
    داروی زولپیدم به عنوان آگونیست گابا از جمله داروهای ضدافسردگی با خاصیت خواب آوری است. بر اساس نتایج بررسی های مختلف، مقادیر بیش از حد این دارو می تواند بر میزان فعالیت طبیعی غدد درون ریز از جمله تیروئید و فعالیت های متابولیسمی آن به ویژه بر تکوین و عملکرد نورون های گاباارژیک تاثیر داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان عملکرد محور هورمونی هیپوتالاموس- هیپوفیز- تیروئید و سطوح پلاسمایی هورمون های محور مذکور به بررسی تاثیر این دارو روی موش های صحرایی نر بالغ می پردازد.
    مواد و روش کار
    دراین تحقیق، 50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن تقریبی 10±200 گرم در گروه های تجربی، شاهد و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه های تجربی در دسته های مختلف، داروی زولپیدم را به میزان 150، 300 و 450 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی به مدت 21 روز و گروه شاهد فقط 2/0 میلی لیتر آب مقطر دریافت نمودند. گروه کنترل هیچ ماده ای دریافت نکردند. در پایان روز بیست و یکم از ناحیه بطنی قلب موش ها خون گیری به عمل آمد و غلظت هورمون های T3‎ ، T4‎ و TSH توسط روش الیزا و کیت های تجاری اندازه گیری شد. داده ها با کمک آزمون آماری تی مستقل مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که غلظت هورمون T3 در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری ندارند، ولی غلظت هورمون های T4‎ و TSH در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را در سطح 05/0≥ P نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که داروی زولپیدم بر محور هیپوتالاموس-هیپوفیز و همچنین بر فعالیت غده تیروئید موثر بوده است. طبق تحقیقات انجام شده احتمال می رود اثرات مذکور ناشی از افزایش ترشح پرولاکتین به وسیله داروی زولپیدم باشد. زولپیدم از این طریق باعث مهار ترشح TRH و کاهش تولید TSH و هورمون های تیروئیدی شده است.
    کلیدواژگان: زولپیدم، هورمون های TSH، T3‎، T4‎
  • اعظم موسوی، مریم کوشکی جهرمی، محسن ثالثی، فرهاد دریانوش، ابراهیم خوشنام، اصغر نیک سرشت صفحه 7
    زمینه
    تحقیقات زیادی تاثیر کافئین بر عمکرد ورزشکاران رااز جوانب مختلف بررسی کرده اند، اما نتایج آن ها متفاوت است. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر کافئین بر برخی عوامل قلبی-عروقی شامل ضربان قلب و فشار خون زمان استراحت، در پایان تمرین، در دقایق سوم و پنجم بازیافت می باشد.
    روش کار
    آزمودنی های این تحقیق شامل 20 زن ورزشکار بودند که داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. دو آزمون ورزشی مجزا با فاصله یک هفته روی آزمودنی ها انجام شد. آزمودنی ها در آزمون اول دارو نما و در آزمون دوم کپسول حاوی کافئین (5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن) مصرف کردند. فشار خون و ضربان قلب زمان استراحت، در پایان آزمون، سه و پنج دقیقه بعد از آزمون زیر بیشینه اندازه گیری شد. حداکثر اکسیژن مصرفی ( vo2max ) نیز با استفاده از آزمون زیر بیشینه فاکس اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون t وابسته استفاده شد.
    یافته ها
    مصرف کافئین بر حداکثر اکسیژن مصرفی، ضربان قلب زمان استراحت، ضربان قلب پایان تمرین و فشارخون پایان تمرین تاثیر معنی داری نداشت و موجب افزایش معنی دار ضربان قلب دقایق سوم و پنجم دوره بازیافت، فشارخون زمان استراحت، فشارخون دقیقه سوم و پنجم دوره بازیافت در افراد ورزشکار شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش فشار خون و ضربان قلب در نتیجه مصرف کافئین، به افراد مبتلا به پر فشار خونی، بیماران قلبی، افرادی که با هدف سلامتی و یا قهرمانی ورزش می کنند مصرف کافئین (5 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن) قبل از فعالیت های ورزشی زیر بیشینه توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: کافئین، فشارخون، ضربان قلب، ورزش، استراحت
  • سیاوش دست منش، سید صدرالدین شجاع الدین صفحه 14
    مقدمه
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر هشت هفته تمرین عضلات ثبات دهنده مرکزی بدن بر کنترل قامت افراد دارای ناپایداری مزمن مچ پا بود.
    روش ها
    33 نفر دانشجوی مرد به صورت نمونه در دسترس برای انجام این تحقیق انتخاب شدند. آزمودنی ها در دو گروه با ناپایداری مزمن مچ پا (11نفر) و بدون ناپایداری مزمن مچ پا (11نفر) دسته بندی شدند. همچنین یک گروه دارای ناپایداری مزمن مچ پا (11نفر) به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. برنامه تمرینات ثبات مرکزی‎ ‎به مدت هشت هفته بر روی گروه سالم و گروه دارای ناپایداری مزمن مچ پا انجام شد. ‎برای ارزیابی کنترل قامت آزمودنی ها از آزمون تعادلی Y استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری ‎ تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان دهنده اختلاف معنی داری در کنترل قامت گروه سالم و گروه دارای ناپایداری مزمن مچ پا پس از انجام تمرینات ثبات مرکزی بود ( P≤0/05‎ ).
    نتیجه گیری
    چنین به نظر می رسد که عضلات ثبات دهنده مرکزی در کنترل مفاصل پروکسیمال و دیستال برای حفظ کنترل قامت نقش مهمی دارند. پیشنهاد می شود در درمان پیچیدگی مچ پا، علاوه بر تمرین دادن عضلات ناحیه پا، عضلات ثبات دهنده مرکزی نیز تمرین داده شوند.
    کلیدواژگان: تمرین، ثبات مرکزی، ناپایداری، مزمن، مچ پا
  • مهرداد آقایی، فرهاد غریب دوست، حبیب زینی ، معصومه اخلاقی صفحه 23
    مقدمه
    اسکلرودرمی یک اختلال سیستمیک با علل ناشناخته می باشد که با ضخیم شدن پوست و درگیری ارگان های داخلی مشخص می شود. اندوتلین1 ‎(ET-1)‎ در فیبروزی شدن پوست بیماران مبتلا موثر می باشد. این مطالعه با هدف بررسی سطح اندوتلین 1 در بیماران مبتلا به اسکلرودرمی با زخم نوک انگشتان و مقایسه آن با بیماران مبتلا به اسکلرودرمی بدون زخم نوک انگشتان انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 84-85 روی 95 بیمار مبتلا به اسکلرودرمی مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان شریعتی تهران انجام شد. پس از تکمیل پرسش نامه، پنج سی سی نمونه خون از بیماران گرفته و سطح اندوتلین1 پلاسما اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بین سن افراد‎ ‎و میانگین سطح اندوتلین 1 رابطه آماری معنی داری نشان نداد. بیماران بر اساس وجود و یا عدم وجود زخم در نوک انگشتان به دو گروه تقسیم شدند‎.‎ میانگین سطح اندوتلین1 در حالت وجود زخم در نوک انگشتان، تعداد اسکارهای زخم و وجود هم زمان اسکار و زخم در نوک انگشتان دست یا پا رابطه معنی داری نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که در مطالعه حاضر، سطح اندوتلین 1 در بیماران دارای زخم نوک انگشتان به طور معنی داری از بیماران بدون زخم بیش تر بود، به نظر می رسد افزایش سطح سطح اندوتلین1 در ایجاد آسیب های عروقی و در نتیجه فیبروز و ضخیم شدن پوست در بیماران مبتلا به اسکلرودرمی موثر باشد.
    کلیدواژگان: اسکلرودرمی، اندوتلین، زخم، انگشت
  • عبدالرضا ستوده جهرمی، محمدرضا فرجام *، محمد شجاعی صفحه 28
    مقدمه

    افزایش غلظت هموسیستئین بیش از میزان طبیعی سبب افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی می شود. اورمی و کمبود ویتامین های گروه- ب منجر به افزایش سطح هموسیستئین در بیماران دیالیزی می شود. هدف از این تحقیق ارزیابی سطح سرمی هموسیستئین، ویتامین B12‎ و فولیک اسید در بیماران همودیالیزی شهر جهرم بوده است.
    روش تحقیق: این مطالعه مورد- شاهدی روی تمام بیماران دیالیزی مراجعه کننده به بخش همودیالیز بیمارستان شهید استاد مطهری شهر جهرم (43 نفر) به عنوان گروه بیمار و 43 نفر فرد سالم بدون بیماری کلیوی به عنوان گروه کنترل طی آذر ماه 1387 تا شهریور 1388 انجام شد. میزان سرمی هموسیستئین به روش الیزا و میزان سرمی اسید فولیک و ویتامین B12‎ به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شدند.

    نتایج

    در گروه بیماران دیالیزی مورد مطالعه، میانگین سطح سرمی هموسیستئین 765/5±709/22 میکرو مول در لیتر، اسید فولیک 378/15±814/513 نانو گرم در میلی لیتر و ویتامین B12‎ 752/1734±814/5366 پیکو گرم در میلی لیتر بود که با میانگین سطح سرمی هموسیستئین 425/5±518/16 میکرو مول در لیتر، اسید فولیک 462/7±976/22 نانو گرم در میلی لیتر و ویتامین B12‎ 484/251±907/868 پیکو گرم در میلی لیتر گروه کنترل اختلاف آماری معنی داری داشتند (

    کلیدواژگان: همودیالیز، هموسیستئین، اسید فولیک، ویتامین B12‎
  • پدیده عبادی، کاوس صلح جو، کامبیز باقری، فتانه افتخار صفحه 33
    مقدمه
    توکسوپلاسموزیس بیماری انگلی است که شیوع آن در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. بعضی از صاحب نظران این بیماری انگلی را یکی از عوامل سقط می دانند. تحقیق حاضر به منظور تعیین میزان شیوع آنتی بادی ضد توکسوپلاسما در سقط های مکرر خود به خودی انجام شد.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه مورد- شاهدی روی 120 خانم باردار با علت سقط نامشخص به عنوان گروه بیمار و 50 خانم باردار با زایمان طبیعی به عنوان گروه شاهد انجام شد. از تمامی افراد گروه شاهد و مورد(بیمار) سرم گرفته و آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما به روش الیزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که درصد شیوع آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما در خانم های با سقط مکرر (5 ‎/‎ 17 درصد) بیش تر از گروه شاهد (14درصد) می باشد. اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود(7 ‎/‎ 0 P=‎ ).
    نتیجه گیری
    مقایسه نتایج این تحقیق با سایر تحقیقات نشان داد که علیرغم نقش ثابت شده توکسوپلاسما گوندی در سقط، بین گروه شاهد و بیمار از نظر آنتی بادی ضد توکسوپلاسما تفاوت معنی داری آماری وجود ندارد و این موضوع که آیا آلودگی با توکسو پلاسما می تواند باعث سقط مکرر شود، جای بحث دارد. برای اثبات و تعیین رابطه آلودگی با توکسوپلاسما و سقط، یک مطالعه کوهورت با تعداد بیش تر بیمار و گروه شاهد پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما، آنتی بادی ضد توکسوپلاسما، سقط مکرر ‎خود به خودی
  • داود رسولی، فریبا نصیری زیبا، رضا نبی امجد، حمید حقانی صفحه 38
    مقدمه
    یکی از بزرگ ترین مشکلات مرتبط با دیابت، زخم پای دیابتی است که تاثیر زیادی در کیفیت زندگی بیماران دارد. هدف مطالعه حاضر مقایسه کیفیت زندگی زنان و مردان دارای زخم پای دیابتی بستری در بیمارستان های منتخب دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران می باشد.
    مواد و روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی با هدف بررسی کیفیت زندگی 120 بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه کیفیت زندگی خاص بیماران دارای زخم پای دیابتی‎(DFS) است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است.
    یافته ها
    از 120 نفر بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی شرکت کننده در این مطالعه، 60% مرد و بقیه زن بودند. میانگین و انحراف معیار سن بیماران (12±)23/54 سال بود. نمرات کیفیت زندگی مردان و زنان در ابعاد دوستان (024/0 p=‎ )، درمان (013/0 P=‎ )، وضعیت مالی (032/0 P=‎ ) دارای ارتباط معنی داری بود و میانگین کیفیت زندگی زنان یایین تر از مردان بود. ارتباط معنی داری بین سن و کیفیت زندگی در هر دو جنس مشاهده شد (007/0 P=‎ ). وضعیت تاهل ارتباط معنی داری با کیفیت زندگی هر دو جنس مرد(014/0 p=‎ ) و زن(002/0 P=‎ ) داشت، در حالی که متغیر وضعیت اقتصادی فقط با جنس مذکر (010/0 P=‎ ) و وضعیت اشتغال با جنس مؤنث(001/0 P=‎ ) دارای ارتباط معنی دار بود. متغیرهای سطح تحصیلات و شاخص توده بدنی ارتباط معنی داری با کیفیت زندگی هیچ کدام از جنس ها نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    تاثیر زخم پای دیابتی بر روی کیفیت زندگی زنان در اکثر ابعاد بیش تر از مردان می باشد.
    کلیدواژگان: زخم، دیابت، کیفیت زندگی
  • کرامت الله رحمانیان، میترا قصوریان، وجیهه رحمانیان صفحه 46
    مقدمه
    سزارین از یک سو یکی از اقدامات اساسی برای حفظ حیات و سلامت جنین و مادر است و از سوی دیگر، برای مادر و جنین بدون عارضه نیست. هدف از انجام بررسی حاضر، تعیین شیوع سزارین و علل انجام آن در شهرستان جهرم می باشد تا براساس نتایج آن بتوان برای انجام زایمان های ایمن برنامه ریزی کرد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، پرسش نامه ای با متغیرهای سن مادر، نوع زایمان، رتبه زایمان، علل سزارین، وزن هنگام تولد و سن جنینی طراحی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، شیوع سزارین 21/32 درصد بدست آمد. 1/63 درصد (652 نفر) از مادران سزارین شده ساکن شهر و 9/36 درصد (382 نفر) از آن ها ساکن روستا بودند. 483 نفر (7/47 درصد) از سزارین ها نولی پار بودند. شایع ترین علت های انجام سزارین به ترتیب، سزارین قبلی (9/34 درصد)، دیسترس جنینی (2/20 درصد)، عدم پیشرفت مراحل زایمان (1/11 درصد) و عدم تناسب سر با لگن (7/10 درصد) بود. 7/6 درصد از سزارین ها به درخواست خود مادران انجام شده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع سزارین در شهرستان جهرم نسبت به استاندارد جهانی بالاست. لذا پیشنهاد می شود به منظور کاهش میزان سزارین های غیر ضروری به مادران جوان تر در خصوص عوارض سزارین آموزش های لازم داده شود.
    کلیدواژگان: سزارین، رتبه زایمان، علل، جهرم
|
  • Sa Hoseini, S. Khatamsaz, A. Godarzi Page 1
    Backgrounds
    Zolpidem drugs including antidepressants sleep feature is collected. Based ‎on the results of excessive amounts of this drug could be on the amount of normal ‎endocrine activity and its metabolic activities that have impact. Hence the effect of the drug ‎with the aim of measuring performance hormonal axis hypothalamus - pituitary - thyroid ‎hormone plasma levels in adult male rats we studied.‎
    Methods
    In this research 50 male matured field rats with the weight of 200±10 grams have ‎been participated in the experiment, witness and control groups. The experimental group ‎was divided in 3 subgroups and the medicine was given to them through mouth for 21 days ‎with the amount of 150, 300 and 450 ml on kg. 0.2 ml of distilled water was given to ‎witness group, but the control group did not receive anything. At the end of 21 days blood ‎sample was withdrawn from hearth ventral areas and density of the hormones of T3, T4 and ‎TSH were matured using Eliza method and the commercial kits and the results were ‎evaluated using independent T-test.‎
    Results
    The results of this study showed that the density of T3 hormones in the experiment ‎group does not show any meaningful differences with the control group, while the density ‎of T4 and TSH hormones have showed a meaningful decrease in experiment and control ‎groups (P
  • A. Mousavi, M. Koushkijahromi, M. Salasi, F. Daryanoush, A. Khoshnam, A. Nikseresht Page 7
    Introduction
    some studies have evaluated influence of caffeine consumption on athletic ‎performance from different aspects. But, findings are different. The purpose of this research ‎was evaluating influence of caffeine consumption on some of cardiovascular factors ‎including heart rate and blood pressure during rest, end of exercise, and during 3rd and 5th ‎minutes of recovery.‎
    Method
    Subjects of this study included 20 female athletes who participated in study ‎voluntarily. two exercise tests were performed separately by week interval. subjects ‎consumed placebo in the 1st and caffeine (5mg/kg) in the second test session. Heart rate and ‎blood pressure were measured during rest, at the end of exercise testing and during 3rd and 5th ‎minutes of recovery after submaximal test. Maximal oxygen consumption (VO2max) was ‎measured using Fax submaximal cardiorespiratory test. t paired test was used for analysis of ‎data. ‎
    Results
    caffeine consumption was not significantly effective on Vo2max, heart rate during ‎rest and at the end of exercise, and blood pressure recorded at the end of exercise. Caffeine ‎consumption caused significant increasing of heart rate during 3rd and 5th minutes of ‎recovery, and blood pressure during rest, 3rd and 5th minutes of recovery in athletes.
    Discussion
    considering increasing of blood pressure and heart rate as a result of caffeine ‎consumption, caffeine consumption (5 mg/kg) before submaximal exercise is not ‎recommended to those who suffer hypertension or cardiac disease or do exercise for health or ‎athletic purposes.‎
  • S. Dastmanesh, S. Shojaaldin Page 14
    Introduction
    The aim of this study was to determine effects of core stabilization training in postural control of subjects ‎with chronic ankle instability.
    Material And Methods
    Thirty three male students were enrolled. Samples of this study composed of subjects with (n=22) ‎and without (n=11) chronic ankle instability groups and also from samples with instability 11 persons select as a control ‎group. Core stabilization training was performed for eight weeks by study groups. Y balance test (YBT) used for evaluation ‎of subjects postural control. For statistical analysis the Repeated Measure ANOVA and POSTHOC bonfferoni tests were ‎used (P≤0.05).
    Results
    The results revealed that core stabilization training make increase in postural control in healthy and chronic ankle ‎instability subjects.
    Conclusion
    Because the important role of core stabilizer muscles in control of extremities distal parts, it’s proposed that for ‎rehabilitation of ankle sprain we should implement preventive exercise for body total kinetic chain.‎
  • M. Aghaei Ý, FÝ GharibdostÝ, H. Zayeni Ý, MÝ AkhlaghiÝ Page 23
    Introduction
    Scleroderma is a systemic disorder with unknown etiology ‎most notably characterized by skin thickening and damage of organs. ‎Endothelin-1(ET-1) play a role in skin fibrosis. The aim of this study was ‎survey and comparison of ET-1level in systematic sclerosis (SSc) patients ‎with and without scar pitting ulcer ‎
    Material and Methods
    A cross-sectional analytical study conducted ‎among the 95 paitient with scleroderma in 2006 who were refereed to the ‎Rheumatology clinic in Shariati hospital of Tehran. Questionnaire was ‎completed and level of endothelin-1was measured in them. The data ‎analyzed using SPSS software and statistical tests. ‏
    Results
    ‎‏ ‏The result indicated, relationship among pitting ulcer and ulcer ‎scar with level of Endothelin-1 were significant. We couldn’t find any ‎significant relationships between age and level of Endothelin-1.
    Conclusion
    These data indicate Endothelin-1 plasma level in ‎scleroderma patient with pitting ulcer was higher than patient without ‎pitting ulcer. Thus, increase of ET-1 plasma level could be effective in ‎vascular damage, fibrosis and skin thickness. ‎
  • A. Sotoodeh Jahromi, Mr Farjam, M. Shojaei Page 28
    Introduction

    Homocysteine is an aminoacid yielded from methionin to cysteine metabolism. ‎Increasing more than normal levels can increase the risk of cardiovascular diseases. Some reasons ‎such as uremia, genetic factors, dialysis related factors and vitamin B group deficiency lead to ‎increases the plasma level of homocysteine in dialysis patients. This study was done to evaluate ‎Plasma vitamin B12, Folic acid and homocysteine levels in Jahrom hemodialysis patients.‎

    Method

    This cross sectional study was carried out on a total of 43 patients, who were on ‎hemodialysis and 43 age and sex matched healthy individuals without any underlying renal disease ‎as a control group, Dec 2008- Sep 2009. The serum level of homocysteine was measured by an ‎ELISA method and the serum levels of vitamin B12 and Folic acid were measured by an RIA method.‎ Rults: There were significant differences between Mean serum levels of homocysteine 22.709±5.765 ‎‎µmol/L vs 16.518±5.425 µmol/L, vitamin B12 513.814±15.378 ng/ml vs 22.976±7.462 ng/ml and Folic ‎acid 5366.814±1734.752 pg/ml vs 868.907±251.484 pg/ml in the patients group and in the control ‎group (P

  • P. Ebadi, K. Solhjoo, K. Bagheri, F. Eftekhar Page 33
    Introduction
    Toxoplasmosis, a parasitic infection, varies in its prevalence ‎in various countries. Some studies have suggested its role in the abortion. ‎The aim of this study was to determine the role of anti-Toxoplasma ‎antibody as an etiologic factor in recurrent pregnancy failure.‎
    Material And Methods
    A case-control study was carried out on 120 ‎women who unexplained recurrent pregnancy loss (group I) with 50 ‎women had matched with normal reproductive outcome allocated as ‎control group. Sera from 120 cases and 50 controls were tested for anti-‎Toxoplasma IgG antibody by ELISA.
    Results
    The present study revealed a higher percentage of anti-‎Toxoplasma IgG antibodies positivity in women with repeated abortions ‎‎(17.5%) than control group (14%), although the difference between them ‎was not statistically significant (p=0.7).‎
    Conclusion
    The analysis of these results shows that in spite of proved ‎role of Toxoplasma gondii in fetal abortion, it is still controversial; ‎whatever toxoplasmosis can cause repeated abortion. Thus a study to ‎associate toxoplasmosis with recurrent abortions is difficult because a large ‎cohort of women with toxoplasmosis would be needed to assess the ‎incidence of otherwise unexplained recurrent abortions in them compared ‎with controls.‎
  • D. Rasouli, F. Nasiriziba, R. Nabiamjad, H. Haghani Page 38
    Introduction
    Diabetic Foot Ulcer is one of the important problems related to diabetes which very affects on quality ‎of life these patients. The purpose of this article study was comparison the life quality between men and women ‎with diabetic foot ulcer.‎
    Material And Methods
    This cross-sectional study with purpose to study 72 men and 48 women with diabetic foot ‎ulcer quality of life. In this study used simple sampling. Instrument for gathering data was diabetic foot scale, which ‎specific questionnaire for evaluation quality of life diabetic foot ulcer patients. The data were analyzed with ‎descriptive and inferential statistic tests with SPSS software windows version.‎
    Results
    from 120 patients with diabetic foot ulcer were participant in this study, 60% were men and 40% were ‎women with mean age 54/23(±12) years. Scores was obtained in quality of life domains has shown Friends ‎‎(p=0/024), Treatment (0/013) and Finance (p=0/032) has significant between men and women quality of life. We ‎find significant relation between age and QOL in both genders (p=0/007). Marriage has significant with QOL in men ‎‎(p=0/014) and women (p=0/002). Economic status has significant only with men (p=0/010) and employ status has ‎only with women (p=0/001) QOL. Education status and body mass index has not significant relation with QOL in ‎nobody genders.
    Conclusion
    Quality of life in women with diabetic foot ulcer on most domains of quality of life was lower than men. ‎
  • K. Rahmanian, M. Ghasvari, V. Rahmanian Page 46
    The main reason for choosing cesarean delivery is to save the life or health of the mother ‎and her baby. However, cesarean is not without complications, either for the mother or the ‎baby. In this study, we researched to determine cesarean prevalence and causes of it in ‎Jahrom for planning to give safe delivery.
    Material And Methods
    In this descriptive analytic study, we investigated the age of mother, type of delivery, ‎delivery rank, cause of cesarean, birth weight and gestational age.
    Results
    The prevalence of cesarean section was 32.21%. 63.1% (652 persons) of women who had ‎cesarean section were from urban and 36.9% (382 subjects) from rural area. Also, 483 ‎‎(47.7%) of women who were sectioned were nullipar. The most common causes of ‎cesarean section were subsequently previous cesarean section (34.9%), fetal distress ‎‎(20.2%), dystocia (11.1%) and cephalopelvic disproportion (10.7%). 6.7% of cesarean ‎delivery have done due to request of mother.
    Conclusion
    The prevalence of cesarean section in Jahrom is more than world standard. In order ‎decrease the number of unnecessary cesarean, teaching the young pregnant mothers about ‎the disadvantages of cesarean is necessary. ‎